Cégtörténet

 


Görcs Imre (1949-2015), az alapító


Görcs Imre, a Gimex alapítója (2015-ben bekövetkezett haláláig ügyvezetője), szakképzett
villanyszerelőként az egykori Német Demokratikus Köztársaságban szerzett kiváló német
nyelvtudást. 

A győri RÁBA MVG Gépimport Osztályán szerzett munkatapasztalat és negyed évszázados külkereskedelmi rutinnal a zsebében, negyvennégy évesen, kényszervállalkozóként vágott bele a cégalapításba.
 

"A ’90-es évek elején a levegőben volt a változás szele. A vasfüggöny lebontásakor a hidraulika hiányszakmának számított Magyarországon, az erre szakosodott vállalatok nem tudtak rugalmasan alkalmazkodni a gombamód szaporodó kis- és családi vállalkozások akkut igényeihez. Nem volt hidraulikus árukínálat az országban; aki tudott, gyártott, aki ismerte a külföldi kínálatot, az importált. Új igények, új perspektívák nyíltak: a mindennapi megélhetés biztosításán túl egyre inkább előtérbe került a megszerzett tudás, a személyes ambíciók összhangba hozásának igénye, melyhez ekkorra már a valóra váltás lehetőségei is adottak voltak. A rendszerváltó-generációnak azonban sokat kellett még tanulnia, többek közt Európa-tudatosan élni és dolgozni." Görcs Imre, 2004.

 


Görcs Imre az íróasztalánál, 2010.

 


1993. Írógéppel a nappaliban megalakul a Gimex
 

A GIMEX-Hidraulika Kft. a rendszerváltás után, az alapító saját lakásában, egyetlen mechanikus írógéppel és egy faxkészülékkel kezdte meg külkereskedelmi tevékenységét. 

A kezdetben egyszemélyes vállalkozás eredetileg műszaki termékeket importált az országban működő hidraulikus felhasználó és munkahengergyártó cégek részére. Az első mérnök felvételével kezdődött meg a szakosodás a hidraulika irányába. Az ezredfordulóra a kereskedelmi tevékenységet kiegészítve,
a szervizműhelyben már javában folyt a munkahengerek és tápegységek egyedi tervezése, gyártása,
kialakították a hidraulika raktárat. 

"Két évtized távlatában a vállalkozás művészete számos feltétel együttes, egyidejű meglétét feltételezi, mint a szakértelem, tudás, kitartás, akarat és kapcsolatok. Nincs két egyforma esztendő, nincs két azonos feladat, eredmény, vagy tapasztalat; az egyetlen állandó a folyamatos változás." Görcs Imre, 2013.

 

Megjelent újságcikkek
 


2001. Roemheld forgalmazási jogok és autóipar


Az Európai Unióhoz való csatlakozással megnyíltak a határok, megszűnt a vámolás kényszere, begyűrűzött az euró, és vele együtt a világon piacvezetőként számon tartott német Roemheld termékcsoport kizárólagos magyarországi forgalmazási joga.

A Roemheld-csoport termékeinek értékesítése új alapokra helyezte a vállalkozást, kiegészítve a hidraulikus tevékenységet a munkadarab befogástechnikával, így a cég a magyar autóipar beszállítójává vált.
 

A Gimex tevékenysége 2006-tól már a vállalkozás saját telephelyén folyik, eredményeit saját erejéből érve el, állami és uniós támogatás igénybevétele nélkül. Külön megtiszteltetés, hogy 2010-ben „Az év kisvállalkozása” kategóriában a Gimex vihette haza a Kisalföldi Presztízs-díjat.

 

2014-ben a Gimex telephelye a szomszédos ingatlan megvásárlásával a háromszorosára nőtt, éves forgalma pedig átlépte a nettó 1 milliárd forintot.

 

2015-ben három rangos kitüntetést is kapott a cég:

"Business Superbrands" díj
"Győri Térség Gazdaságért díj" Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 
"A Legjobb Női Munkahely 2014"

 


2015. Új generáció


A sokéves munkáját elismerő díjakat Görcs Imre személyesen már nem tudta átvenni. Halálát követően a vállalkozást lánya, Görcs Annamária ügyvezető viszi tovább csapatával, a régi értékek mentén, az új kihívásokra reagálva.

A vállalkozás ma több, mint húsz főt foglalkoztat, több piacvezető gyártót képvisel Magyarországon, többek közt Roemheld (DE), Hilma (DE), Stark (AT), Erwin Halder (DE), Hainbuch (DE), MiniBooster (DK).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018. 25 éve Gimex

ROEMHELD Website Award 2017
Négyszeres "MagyarBrands" díj 2019
Ötszörös "Business Superbrands" díj 2019

 

"Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn."
                                                                                          /Széchenyi István/

 


>> Tovább a Termékek és szolgáltatásokhoz!

>> Tovább a Díjak és kitüntetésekhez!

>> Tovább a Kapcsolathoz!

 

 

 

 

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.