Cégtörténet

 Nyolcszoros "Business Superbrands" díj 2022

 

Hétszeres "MagyarBrands" díj 2022

 

2018. 25 éve Gimex

 

 

GIMEX 25. jubilleumi kiadvány. Megnyitásához kattintson a képre!

 

ROEMHELD Website Award 2017

 

2015. Új generáció


A sokéves munkáját elismerő díjakat Görcs Imre személyesen már nem tudta átvenni. Halálát követően a vállalkozást lánya, Görcs Annamária ügyvezető viszi tovább csapatával, a régi értékek mentén, az új kihívásokra reagálva.

A vállalkozás ma több, mint húsz főt foglalkoztat, több piacvezető gyártót képvisel Magyarországon, többek közt Roemheld (DE), Hilma (DE), Stark (AT), Erwin Halder (DE), Hainbuch (DE), MiniBooster (DK).

 

 

2015-ben három rangos kitüntetést is kapott a cég:

 

"Business Superbrands" díj
"Győri Térség Gazdaságért díj" Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 
"A Legjobb Női Munkahely 2014"

 

2014-ben a Gimex telephelye a szomszédos ingatlan megvásárlásával a háromszorosára nőtt, éves forgalma pedig átlépte a nettó 1 milliárd forintot.

 

A Gimex tevékenysége 2006-tól már a vállalkozás saját telephelyén folyik, eredményeit saját erejéből érve el, állami és uniós támogatás igénybevétele nélkül. Külön megtiszteltetés, hogy 2010-ben „Az év kisvállalkozása” kategóriában a Gimex vihette haza a Kisalföldi Presztízs-díjat.

 

2001. Roemheld forgalmazási jogok és autóipar

Az Európai Unióhoz való csatlakozással megnyíltak a határok, megszűnt a vámolás kényszere, begyűrűzött az euró, és vele együtt a világon piacvezetőként számon tartott német Roemheld termékcsoport kizárólagos magyarországi forgalmazási joga.

A Roemheld-csoport termékeinek értékesítése új alapokra helyezte a vállalkozást, kiegészítve a hidraulikus tevékenységet a munkadarab befogástechnikával, így a cég a magyar autóipar beszállítójává vált.

 


1993. Írógéppel a nappaliban megalakul a Gimex
 

A GIMEX-Hidraulika Kft. a rendszerváltás után, az alapító saját lakásában, egyetlen mechanikus írógéppel és egy faxkészülékkel kezdte meg külkereskedelmi tevékenységét. 

A kezdetben egyszemélyes vállalkozás eredetileg műszaki termékeket importált az országban működő hidraulikus felhasználó és munkahengergyártó cégek részére. Az első mérnök felvételével kezdődött meg a szakosodás a hidraulika irányába. Az ezredfordulóra a kereskedelmi tevékenységet kiegészítve,
a szervizműhelyben már javában folyt a munkahengerek és tápegységek egyedi tervezése, gyártása,
kialakították a hidraulika raktárat. 

"Két évtized távlatában a vállalkozás művészete számos feltétel együttes, egyidejű meglétét feltételezi, mint a szakértelem, tudás, kitartás, akarat és kapcsolatok. Nincs két egyforma esztendő, nincs két azonos feladat, eredmény, vagy tapasztalat; az egyetlen állandó a folyamatos változás." Görcs Imre, 2013.

 

Megjelent újságcikkek
 

Görcs Imre (1949-2015), az alapító


Görcs Imre, a Gimex alapítója (2015-ben bekövetkezett haláláig ügyvezetője), szakképzett
villanyszerelőként az egykori Német Demokratikus Köztársaságban szerzett kiváló német
nyelvtudást. 

A győri RÁBA MVG Gépimport Osztályán szerzett munkatapasztalat és negyed évszázados külkereskedelmi rutinnal a zsebében, negyvennégy évesen, kényszervállalkozóként vágott bele a cégalapításba.
 

"A ’90-es évek elején a levegőben volt a változás szele. A vasfüggöny lebontásakor a hidraulika hiányszakmának számított Magyarországon, az erre szakosodott vállalatok nem tudtak rugalmasan alkalmazkodni a gombamód szaporodó kis- és családi vállalkozások akkut igényeihez. Nem volt hidraulikus árukínálat az országban; aki tudott, gyártott, aki ismerte a külföldi kínálatot, az importált. Új igények, új perspektívák nyíltak: a mindennapi megélhetés biztosításán túl egyre inkább előtérbe került a megszerzett tudás, a személyes ambíciók összhangba hozásának igénye, melyhez ekkorra már a valóra váltás lehetőségei is adottak voltak. A rendszerváltó-generációnak azonban sokat kellett még tanulnia, többek közt Európa-tudatosan élni és dolgozni." Görcs Imre, 2004.

 


Görcs Imre az íróasztalánál, 2010.

 

"Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn."
                                                                                          /Széchenyi István/

 


>> Tovább a Termékek és szolgáltatásokhoz!

>> Tovább a Díjak és kitüntetésekhez!

>> Tovább a Kapcsolathoz!

 

 

 

 

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.